Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Harry Van Strien
Raadhuisplein 12
5121 JX RIJEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

U kunt ook altijd 24/7 op onze webshop bestellen !!

Harry en Hanny van Strien úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Zomers tomatentaartje met gegrilde scampi’s en een glas Louise Bruneau Blanc! (4 pers.)

27 juli 2023


Terug van vakantie en weer door in de drukte? Met dit gerecht waant u zich weer even op uw vakantieadres. Makkelijk te maken en heerlijk om te eten én te drinken! 

Zomerse tomatentaartjes - Louise bruneau Blanc - Gerecht - uw topSlijter

Dit heeft u nodig:

  • 1 fles Louise Bruneau Blanc
  • 1 teentje knoflook
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • ½ limoenschil
  • Venkelzaadje
  • 20 scampi's (ongepelde)
  • 3 el olijfolie
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bak troskerstomaatjes
  • Handje vers basilicum
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper
  • Wilde rijst
  • Rucola
  • 4 bakvormpjes 

Voorbereiding (marinade)

1. Pers de knoflook en halveer de kerstomaatjes. Snijd de mozzarella in plakken en rasp de limoenschil. Pel vervolgens de scampi’s, maar laat de staartjes zitten. Maak de scampi’s schoon (darmkanaaltjes verwijderen).

2. Meng de knoflook, olijfolie, de venkelzaadjes en het limoenrasp. Nu is de marinade klaar. Leg de scampi’s in de marinade en zet ze voor een uurtje in de koelkast.

De bereiding

1. Open de rol kruimeldeeg, rol deze uit en prik er gaatjes in met een vork, vet de bakvormpjes in en bekleed deze met het kruimeldeeg.

2. Was de troskerstomaatjes, de kroontjes mogen eraan blijven en verdeel deze over de bakvormpjes samen met de mozzarella. Voeg nog wat basilicum, peper en zout toe en bak de tomatentaartjes 20 à 25 minuten in de oven op 180° C, wanneer de mozzarella een mooi korstje vormt zijn ze klaar.

3. Grill de scampi’s en de halve tomaatjes op de barbecue, de grillpan of in de oven. Kruid ze met zwarte peper en fleur de sel. Serveer met de tomatentaartjes, gekookte wilde rijst en een handvol rucola.

Schenk een glas Louise Bruneau Blanc in en genieten maar!

« Terug