Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Château Hautes Terres Bordeaux rouge
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Château Hautes Terres is eigendom van de familie Cazade en ligt in het kleine dorpje St. Léger de Vignague, midden in de wijngaarden van Bordeaux. Dit kleine dorp ligt op nog geen 5 km afstand van het allerkleinste Franse dorpje Castelmoron-d’Albret, een echte aanrader als u in de buurt bent.
Het landgoed wordt voor het eerst in de boeken genoemd in 1831. In de meest recente geschiedenis wordt het château in 1945 aangekocht door de familie Lambert, wier dochter Gilberte het landgoed erft. Zij trouwt in 1960 met René Cazade en samen breiden zij het landgoed uit tot een oppervlakte van 115 hectare. Allereerst als gemengd bedrijf, wat toentertijd heel gewoon was, maar sinds de 70er jaren wordt het château alleen nog maar omringd door wijngaarden.
Gilberte en René en momenteel ook hun zoon Philippe, hebben veel geïnvesteerd in de wijngaarden waardoor ze bekend staan als een onafhankelijke wijnboer die goede kwaliteitswijnen maakt.
Zo goed zelfs, dat de drie Michelinsterren kok Joël Robuchon, een grootheid in de Franse gastronomie, Château Hautes Terres per glas verkoopt in zijn restaurant in Parijs.
Voor hun Bordeaux Rouge gebruiken ze 3 druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (20%).
De ondergrond (terroir) bestaat grotendeels uit een combinatie van klei en kalkgronden, waarop grote keien (graves) liggen. De wijngaarden liggen op de hoogste hellingen uit die regio.
De manier van wijnmaken is traditioneel. De familie maakt echter wel gebruik van de meest moderne technieken. De temperatuur gereguleerde cuves zijn van roestvrijstaal. Door de strenge selectie van de trossen, worden alleen de beste druiven vergist.
Het landgoed wordt voor het eerst in de boeken genoemd in 1831. In de meest recente geschiedenis wordt het château in 1945 aangekocht door de familie Lambert, wier dochter Gilberte het landgoed erft. Zij trouwt in 1960 met René Cazade en samen breiden zij het landgoed uit tot een oppervlakte van 115 hectare. Allereerst als gemengd bedrijf, wat toentertijd heel gewoon was, maar sinds de 70er jaren wordt het château alleen nog maar omringd door wijngaarden.
Gilberte en René en momenteel ook hun zoon Philippe, hebben veel geïnvesteerd in de wijngaarden waardoor ze bekend staan als een onafhankelijke wijnboer die goede kwaliteitswijnen maakt.
Zo goed zelfs, dat de drie Michelinsterren kok Joël Robuchon, een grootheid in de Franse gastronomie, Château Hautes Terres per glas verkoopt in zijn restaurant in Parijs.
Voor hun Bordeaux Rouge gebruiken ze 3 druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (20%).
De ondergrond (terroir) bestaat grotendeels uit een combinatie van klei en kalkgronden, waarop grote keien (graves) liggen. De wijngaarden liggen op de hoogste hellingen uit die regio.
De manier van wijnmaken is traditioneel. De familie maakt echter wel gebruik van de meest moderne technieken. De temperatuur gereguleerde cuves zijn van roestvrijstaal. Door de strenge selectie van de trossen, worden alleen de beste druiven vergist.
€ 7,49
Fles
Huidige voorraad: 6
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Frankrijk
- Regio
- Bordeaux
- Druivensoort
- Merlot 60%, Cabernet Franc 20%, Cab Sauvignon 20%
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 13% vol
- Soort wijn
- Rood
- Kleur
- mooie robijnrode kleur
- Geur
- in de neus herkent u aroma’s van rood fruit en zwarte bessen. De fijne tannines, die mooi zacht zijn, zorgen voor een goede lengte, waarbij het fruit goed naar voren komt.
- Smaak
- zachte mondvullende wijn met zwarte bessen en frisse kersen
- Afdronk
- lange zachte afdronk waarbij het fruit goed blijft hangen
- Wijn-spijs
- heerlijk bij rood vlees, wild en harde kazen.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product